BADANIA GRUNTÓW TO GWARANCJA SOLIDNEGO FUNDAMENTU!

Letrozol

Letrozol

Of uw medicijn die werkzame stof bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje 'samenstelling’. De meeste vrouwen die Letrozol gebruiken, hebben weinig last van bijwerkingen. Bijwerkingen die soms gemeld worden zijn opvliegers en vermoeidheid. Krijgt u toch ernstige bijwerkingen, neem dan contact op met onze polikliniek. De gelijktijdige toediening van anti-oestrogenen zoals tamoxifen kan de bloedspiegel en daarmee de werkzaamheid van letrozol verlagen.

  • Bij de neo-adjuvante behandeling letrozol 4–8 maanden voortzetten voor optimale tumorreductie.
  • Neem voor informatie over een vergiftiging met letrozol contact op met het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum.
  • Twee tot vier dagen na inname wordt het grootste deel van het werkzame bestanddeel uitgescheiden in de urine.
  • Letrozol kan zowel als initiële therapie als als vervolgtherapie (meestal na behandeling met tamoxifen) worden gebruikt.

In de adjuvante behandeling wordt aanbevolen om 5 jaar te behandelen óf totdat een tumorrecidief optreedt. Bij de adjuvante behandeling kan een opeenvolgend behandelschema worden overwogen, waarbij gedurende 2 jaar een aromataseremmer wordt gegeven, gevolgd door three jaar tamoxifen#doseringen. Bij de neo-adjuvante behandeling letrozol 4–8 maanden voortzetten voor optimale tumorreductie.

Bijsluiter (pdf)

Letrozol wordt ook samen met testosteron gebruikt als dopingmiddel bij krachttraining. Het mannelijke geslachtshormoon wordt gebruikt om spieren https://isshin.vn/igf-1-bijwerkingen-nieuwe-bevindingen-onthuld-in/ op te bouwen en prestaties te verbeteren. Als er echter te veel testosteron in het lichaam is, wordt een deel ervan omgezet in oestrogeen.

Magazine Ik Letrozol Gebruiken Als Ik Zwanger Ben Of Borstvoeding Geef?

Doses mogen niet worden verdubbeld vanwege een buitenproportionele systemische blootstelling aan letrozol. Heeft u Letrozol al eerder gebruikt in dezelfde dosering, dan zijn follikelmetingen meestal niet meer nodig. (wazig zien, lichtflitsen) tijdens het gebruik van de medicijnen? Letrozol is alleen bedoeld voor de behandeling van vrouwen die al door de menopauze (menopauze) zijn gegaan. Indien nodig wordt dit bevestigd door de concentratie van bepaalde hormonen in het bloed te bepalen. De meeste van deze bijwerkingen treden voornamelijk op in de eerste paar weken van de behandeling en worden daarna lichter.

Wanneer dergelijke cellen degenereren, wordt de natuurlijke celdelingslimiet opgeheven. De cellen beginnen zich ongecontroleerd te delen en te vermenigvuldigen – er ontstaat borstkanker. Omdat de tumorcellen in zeer veel gevallen oestrogeenreceptoren op hun oppervlak hebben, worden ze gestimuleerd om te groeien door normale bloedspiegels van deze vrouwelijke hormonen.

Het is op recept verkrijgbaar in tabletten onder de merknamen Femara en Letroman, en als het merkloze Letrozol. Artsen schrijven letrozol voor bij een bepaald type borstkanker, namelijk die gevoelig is voor hormonen. Verder schrijven artsen het soms voor bij jongens die te vroeg in de puberteit komen (pubertas preacox), en bij jongens in de pubertijd om meer te groeien. U moet voor de zekerheid eerst een zwangerschapstest doen voordat u met Provera start.

Bijwerkingen van de behandeling met letrozol zijn grotendeels te wijten aan de remming van de omzetting van androgenen (mannelijke geslachtshormonen) in oestrogenen (vrouwelijke geslachtshormonen). ZwangerschapGebruik dit medicijn NIET als u zwanger bent of zwanger kunt worden. Twijfelt u of u nog zwanger kunt worden, raadpleeg dan uw arts.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.